Opetussuunnitelmatiedot ohjelmista ja opintokokonaisuuksista
Tällä sivulla kuvataan, mistä tiedoista ohjelmien ja kokonaisuuksien opetussuunnitelma koostuu
Curriculum Planner -järjestelmää käytetään opintojaksojen kuvaustietojen päivittämiseen, sekä opetusaikoihin ja -paikkoihin liittyvien toiveiden esittämiseen lukujärjestys- ja tilasuunnittelua varten. Opettajat ja muu akateeminen henkilökunta ovat järjestelmän pääasialliset käyttäjät. Myös oppimispalvelut käyttää Curriculum Planneria.
Opintojaksojen kuvaustiedot päivitetään Curriculum Planner -järjestelmässä joulu-tammikuun aikana. Opintojaksojen kuvaukset vahvistetaan osana opetussuunnitelmaa kahdeksi lukuvuodeksi kerrallaan. Curriculum Plannerissa annetaan tiedot myös perustettavista uusista opintojaksoista ja lakkautettavista opintojaksoista.
Opintojakson vastuuopettajan vastuulla on opintojakson kuvaustietojen päivittäminen. Olemassa olevien opintojaksojen osalta järjestelmässä on pohjatietona edellisen opetussuunnitelmakauden kuvaustiedot, joita päivitetään tarpeen mukaan. Uutta opintojaksoa luodessa voidaan joko käyttää tarvittaessa mahdollista aiempaa opintojaksoa pohjana tai aloittaa kuvauksen laatiminen tyhjään pohjaan.
Kun vastuuopettaja on päivittänyt opintojaksokuvauksen, korkeakoulun oppimispalvelut tarkistaa opintojakson kriittiset tiedot ja koostaa opintojaksokuvaukset opetussuunnitelman päätösprosessia varten. Tarvittaessa kuvauksiin tehdään korjauksia ja muutoksia yhdessä vastuuopettajan kanssa ennen päätösprosessia.
Jatkavien ja uusien opintojaksojen kuvaustiedot siirretään Sisuun. Tiedonsiirron yhteydessä opintojaksoista muodostuu uudet versiot alkavalle opetussuunnitelmakaudelle. Poistettujen kurssien tietoja ei siirretä Sisuun.
Siirry osoitteeseen curriculum.aalto.fi
Curriculum Plannerin järjestelmäkieli on englanti. Etusivulta löytyy lyhyet käyttöohjeet, sekä yhteystietoja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen.
Välilehdellä Courses valitse kohdassa School oma korkeakoulusi tai yksikkösi. Halutessasi voit hakea kaikki korkeakoulun tai yksikön opintojaksot valitsemalla Show courses.
Voit hakea kaikki opintojaksot, joille sinut on merkitty vastuuopettajaksi kirjoittamalla nimesi (sukunimi, etunimi) kohtaan Responsible Teacher ja valitsemalla Show courses. Voit hakea kursseja myös toisen opettajan nimellä. Voit kuitenkin muokata vain omia opintojaksojasi.
Voit hakea opintojakson myös kirjoittamalla sen koodin tai nimen kenttään Course code or name ja valitsemalla Show courses.
Klikkaamalla hakulistauksesta opintojakson Course Description -kuvaketta, avautuu opintojakson kuvaussivu, jossa kuvaukset päivitetään.
Kuvauksen status on aina alussa Draft. Kuhunkin kenttään täytettävät tiedot on avattu tarkemmin opintojaksotietojen ohjeessa. Jokaisen kentän kohdalla on Curriculum Plannerissa kysymysmerkki-ikoni, josta löytyy kyseisä kenttää koskeva, sama ohje
Kun opintojakson kuvaus on valmis vahvistettavaksi, vaihda kuvauksen status joko Ready – no changes (ei tehty mitään muutoksia) tai Ready – with updates (muutoksia tehtiin johonkin kenttään).
Uusi opintojakso perustetaan Curriculum Planneriin, kun asiasta on sovittu ohjelmassa tai laitoksella. Opettaja ei siis Curriculum Plannerissa voi ehdottaa uusia opintojaksoja perustettavaksi.
Perustettavan opintojakson tiedot viedään Curriculum Planner -järjestelmään valitsemalla hakusivulta se korkeakoulu ja laitos, jonka alle opintojakso perustetaan. Klikkaamalla oikealta Create a new course for this department -painiketta avautuu tyhjä kuvaussivu, johon täytetään pyydetyt tiedot.
Uuden opintojakson kuvauksen pohjana voi myös käyttää olemassa olevan opintojakson kuvausta avaamalla kyseisen opintojakson kuvaussivu, ja klikkaamalla ylhäältä oikealta Create a new course based on this one -painiketta.
Uutta opintojaksoa perustaessa opintojaksolle annetaan väliaikainen koodi, jonka oppimispalvelut korjaa oikeaksi ennen kuin tiedot vahvistetaan. Korkeakoulut ohjeistavat itse opettajia tarkemmin siitä, miten uudet opintojaksot tulee koodittaa Curriculum Plannerissa.
Opintojakso merkitään poistettavaksi Curriculum Plannerissa, kun asiasta on sovittu ohjelmassa tai laitoksella. Curriculum Plannerissa ei siis voi ehdottaa opintojaksoja poistettavaksi.
Curriculum Plannerin hakulistauksesta avataan poistettava opintojakso ja kuvaussivun lopussa klikataan Delete course -painiketta. Joillain kouluilla oppimispalvelut hoitaa poistot opettajan tai ohjelman ilmoituksen perusteella.
Ohjelmassa kannattaa käydä keskustelua opetuksen toteutuksesta ja viikkoaikatauluista yhteisesti ennen lukujärjestystoiveiden antamista. Näin voidaan rakentaa toimivat lukujärjestykset opiskelijoille ja varmistaa opetuksen linjakkuus myös tältä osin.
Toiveet toteutusten opetusaika ja -paikkavarauksista sekä muista tarpeista annetaan Curriculum Plannerissa. Niin sanotulle lukujärjestyspuolelle pääset opintojakson kuvaussivulta, ylälaidassa olevasta Show study events - painikkeesta, tai klikata hakulistauksessa opintojaksosi kohdalta kalenteri-ikonia.
Valitse haluttu toteutus ja pääset sivulle, jossa näkyy opintojaksoa koskevia tietoja ja opetukseen kuuluvat pienryhmät opetusmuotoineen. Ylimpänä sivulla on opintojakson koodi, nimi ja vastuuopettaja. Nämä tiedot tulevat automaattisesti opintojakson kuvaussivulta. Lisäksi voit ilmoittaa sivun ylälaidassa arvioidun osallistujamäärän koko toteutukselle.
Pohjatietoina ovat kuluvan lukuvuoden opetusajat ja -paikat. Löydät ne selaamalla pienryhmäsivuja, jotka ovat eri välilehdillä opetusmenetelmän mukaan (luennot, harjoitukset, seminaari jne). All-välilehdellä näkyy koottuna kaikki tämänhetkiset varaukset, joka päivittyvät reaaliajassa, jos opetustapahtumalle tehdään uusi aikatauluehdotus Curriculum Plannerissa.
Curriculum Plannerin sulkeuduttua alkukeväästä opintojakson toteutuksia koskevalle Teaching-sivulle täytetyt toiveet opetusaikoihin liittyen siirretään opetuksen suunnittelujärjestelmä Asioon, jossa oppimispalvelut suunnittelee lukujärjestykset. Lukujärjestyssuunnittelu tehdään huhti-toukokussa yhteistyössä vastuuopettajien kanssa. Valmis lukujärjestys julkaistaan Sisussa kesäkuun alussa.
Toiveita opetusaikoihin ja -paikkoihin voi esittää usealla tavalla:
Aikataulumuutoksia ehdotetaan klikkaamalla Suggest a new timetable -painiketta pienryhmäsivun alareunassa, jolloin avautuu toteutuksen aika-, paikka- yms. tiedot kommentointia ja muutoksia varten. Timetable-taulukkoon täytetään uudet opetusaikatoiveet tai muokataan olemassa olevia rivejä. All-välilehti näyttää päivitetyn kokonaisuuden kaikkien pienryhmien osalta. Huomaa, että muutokset koskevat ainoastaan sitä pienryhmää/ opetusmenetelmää, jota olet käsittelemässä. Ehdotukset esimerkiksi luennoista ja harjoituksista tehdään siis omille välilehdilleen.
Start Week | Valitse se viikko, jolloin opetuksesi alkaa (esimerkiksi viikko 2). |
---|---|
Duration in weeks | Opetuksen kesto viikoissa (esimerkiksi 6). Yhdessä periodissa on kuusi opetusviikkoa ja tenttiviikko, jolloin ei pääsääntöisesti ole opetusta. |
Start time ja End time |
Kyseisen opetustapahtuman (esim. luennon) alkamis- ja loppumisaika. Valitse viikonpäivät, jolloin toivot opetustapahtuman olevan. (esimerkiksi tiistai ja perjantai). |
Room requirements | Voit ilmoittaa tässä useita tämän kyseisen pienryhmän opetuksen järjestämistä koskevia tarpeita esimerkiksi esitystekniikkaa tai salin varusteita koskien (esimerkiksi AspenOne-ohjelmisto ja liitutaulu). |
Teacher’s comments | Voit kommentoida pienryhmän opetusta rivikohtaisesti tai yleisesti koko pienryhmää. |
Room | Jos toivot tiettyä tilaa, valitse se tähän. Huomaa, että tämä toive varauksesta, ei varaus. Lukujärjestyssuunnittelussa optimoidaan opiskelijoiden sujuvat opintopolut, opettajien aikataulut sekä tilojen tehokas käyttö. |
Tällä sivulla kuvataan, mistä tiedoista ohjelmien ja kokonaisuuksien opetussuunnitelma koostuu
Opintojaksoista kerättävien opetussuunnitelmatietojen ohjeet ja kuvaukset.
Selkeät tutkintovaatimukset sujuvoittavat opintojen suunnittelua. Tältä sivulta löydät ohjeet selkeiden tutkintovaatimusten laatimiseksi.
Aalto-yliopiston opetussuunnitelmatyön ohjeet ja aikataulu on koottu tälle sivustolle.